På gården finns drygt 6o tackor, de flesta av Gotlandsfårras, som varje år får ca 110 lamm.

Vi har även åtta dikor av blandade köttraser och en avelstjur  som varje vår resulterar i åtta kalvar.

Får och kor går på bete under sommarhalvåret på Nämdö och en mängd olika öar i Nämdö skärgård. Djuren gör stor nytta för naturvården där dom betar.

 

 

 

 

 

 

Kalvarna diar sina mammor hela första betessäsongen, sedan blir de ungdjur som andra sommaren får gå på bete själva. De flesta kvigkalvarna betäcks och blir nya kor när de är ca 2 år gamla. Nytt för 2015 är att tjurkalvarna blir stutar och får växa till innan slakt vid 19 månader eller mer.

 

 

 

 

 

Vi har också ca 150 frigående värphöns, som jobbar för fullt för att fylla efterfrågan på ägg.

 

 

 

 

 

 

Hund blir det så småningom….

Tills vidare blir det här en presentation av våra tre katter som lystrar till namnen Milea, Java och Allram….

 

Milea var namnet. Jag är äldst bland katterna, och därmed bestämmer jag över dom andra två spolingarna, som presentar sig här under. Jag jagar möss o sork när jag känner för det. Gosar med mitt husfolk. I övrigt tar jag gärna en lur. Ibland hela dagen…

Per och Stina har har förmånen att ha mig, den bruna burman Java Belle, till vardags ‘Java’, i sitt hem. Jag är en mycket social och förnäm dam på cirka tio år. Jag älskar värme och sol. Mycket nyfiken på människor och hittar lätt nya vänner bland människosläktet. Jag visar gärna upp mig för besökare på gården.

 

Morsning på er. Allram heter jag. Jag älskar klättra i träd och byggnader, jagar småfåglar, möss och annat som springer runt. Lite blyg för nya människor, så ni som besöker gården ser mig inte så mycket. Ja e en blandning av CornishRex-bondkatt, så jag är också lite fin faktiskt.