Archive for the ‘Nyheter’ Category

Våren 2021 – Ljusets tid är här

Thursday, April 15th, 2021

Det senaste året har varit en utmaning för många. För mänskligheten har det varit en av de svåraste perioderna på mycket länge. En osynlig fiende och massvis med information och desinformation har skapat masshysteri av sällan skådat slag.
Här på Östanvik har vi hållit en stadig kurs och till våra kunders glädje har vi fortsatt att erbjuda våra tjänster och fina råvaror.
Som alltid blickar vi framåt i positiv anda och det finns mycket positivt att se fram emot.
Framtiden ser ljusare ut än någonsin och den bästa tiden ligger framför oss.

Korna är klara med kalvningen och kalvarna växer och frodas och snart är det dags för kofamiljen att kliva ut ur lagården och ut i vårsolen. I år springer korna ut till en fålla med helt nybyggda stängsel som vi byggt under vintern. I fårhuset har lammen börjat födas och utanför spirar gröngräset.
Massor av frön har såtts och några tusen plantor är på gång att planteras ut i växthus och på friland.
Som vanligt är det mycket att göra på våren, men också en trevlig tid då djur, natur och människor ’vaknar’ efter en lång vinter. Denna vår kommer vi ha hjälp av två italienska volontärarbetande ungdomar. Vi ser jättemycket fram emot deras vistelse här på ön.

Vi försöker att alltid ha något att erbjuda er kunder i vår självbetjäningsbutik.
Just nu är det brist på ägg på grund av hög efterfrågan, vi fyller på när det finns ett överskott. Det går tyvärr inte att öppna nya äggprenumerationer för närvarande.
Nya hönor beräknas anlända i maj och vara uppe i god produktion i mitten av juni. En förutsättning för detta är att restriktionerna kring fågelinfluensan lättas.
Det går alltid att boka tid för att handla ur våra frysar eller välja ut en fin lammfäll.
Glass beräknas anlända till valborgshelgen.

På lagårdsbacken har vi för närvarande Emmaljungas ekologiska plantjord och kogödsel samt torvströ till försäljning. Självbetjäning hela våren så långt lagret räcker.
Vi köp av större mängder ordnar vi med hemleverans enligt överenskommelse.
Betalning sker via Swish eller med kontanter. Tidigare kreditkunder kan erhålla faktura.

Välkomna till oss !