Archive for the ‘Nyheter’ Category

Sommaren 2020

Saturday, June 27th, 2020

Våren 2020 har varit annorlunda för många i vårt samhälle och det har varit en hård prövotid för de som drabbats direkt och indirekt av coronakrisen. På Östanvik har arbetet flytit på ungefär som vanligt med kalvar, lamm, utkörning av djur, hämtning av nya höns, underhåll, reparationer, sådd, plantering och vårbruk.

Sommaren har tagit vid och nu arbetar vi med trädgårdsskötsel, vattning, rensning, skörd med mera. Vi arbetar med skörd av vallarna på Nämdö och Villinge, till vintern behöver minst 120 storbalar hösilage och 150 ton torrt löshö, så det blir många traktortimmar. Betesdjur tittas till och hönsvagnarna, “äggmobilerna”, flyttas dagligen till nytt gräs. Ägg plockas och gårdsbutiken fixas och prepareras, varor beställs och hämtas. Vissa dagar är vi på sjön och kör sopor i ytterskärgården…

Vi kommer ha vår gårdsbutik öppen och sälja våra produkter även denna sommar.
Öppettiderna är fredagar och lördagar kl 11 till 15.
Försäljningen är i år lite anpassad, bl.a säljer vi en del av sortimentet utomhus, för att undvika köbildning. Vi uppmanar alla att följa myndigheternas rekommendationer, vår skyltning och instruktioner i övrigt.
Vill du handla av oss och tillhör en riskgrupp, och inte vill trängas med folk? Kontakta oss så kan vi diskutera en lösning.
Med detta sagt önskar vi alla välkomna!

Självbetjäningsbutiken är alltid öppen med ett sortiment som varierar över säsongen. Först-till-kvarn-principen gäller där, söker ni något särskilt går det bra att kontakta oss, så hjälper vi er efter bästa förmåga. Vv tänk på att vi arbetar med många olika arbetsuppgifter, på ett stort geografisk område, och vi har tyvärr inte alltid möjlighet att tillgodose alla kunder, var därför ute i god tid särskilt nu under högsäsong.

Observera att:
Det går fortfarande bra att anmäla intresse för våra fina lamm- och nötköttlådor, köttet kommer från våra djur som betat på öarna i Nämdö skärgård, kontakta Per med din intresseanmälan.
Vi har lamm- och fårskinn och nöthudar till försäljning, kontakta oss om ni är intresserade.

Välkomna!