Archive for the ‘Nyheter’ Category

Juni 2021 Uppdatering

Wednesday, June 2nd, 2021

Det är försommar och ljusa tider, dygnets mörka timmar kan just nu räknas på ena handens fingrar.

Östanviks Gård håller kursen

Får och nötkreatur är på beten på Nämdö och vi har börjat dela dem i grupper för transport till utskärgårdsbetena.
Jordbruksverket har äntligen lättat på restriktionerna kring vinterns fågelinfluensa. Det innebär att t.ex värphöns återigen får vistas utomhus. Det är en grundförutsättning för vårt system med grönbeteshöns i mobila hönshus. Med anledning av restriktionerna som gällt fram tills nu kommer nya värphöns anlända denna vecka, och inte tidigare under april-maj som ‘normalt’. Med andra ord är målsättningen att återigen kunna erbjuda ägg i självbetjäningen inom en snar framtid.

I trädgårdarna och växthusen är det bråda tider med plantering rensning och allehanda logistik och en del förbättringar av infrastruktur.
Grundvatten, friland, potatis och vallarna har fått mycket välbehövliga nederbördstillskott, under det senaste regnet i slutet av maj kom det drygt 60 mm under tre dagar.

Transport och entreprenad har under vintern utfört snöröjning och sandning åt två av öns vägföreningar, vi tackar för det förtroendet. Olika byggen pågår alltid någonstans på ön och vi har stått till tjänst med åtskilliga materialtransporter. Även under kommande sommar kommer vi samarbeta med kommunens renhållningsentreprenör och utföra hämtning av hushållssopor på vissa områden.

På lagårdsbacken har vi för närvarande Emmaljungas ekologiska plantjord och kogödsel samt torvströ till försäljning. Självbetjäning så långt lagret räcker.
Vi köp av större mängder ordnar vi med hemleverans enligt överenskommelse.
Betalning sker via Swish eller med kontanter. Tidigare kreditkunder kan erhålla faktura.

Självbetjäningsbutiken i källaren håller öppet dygnet runt. Sortiment varierar beroende på tillgång.

Preliminära öppettider för Stora gårdsbutiken:
Torsdag 24 juni: kl 11-13
Fredag 25 juni: kl 11-13
Från och med vecka 26 är det fredagar och lördagar kl 11-15 som gäller fram till vecka 33.
Med reservation för ändringar.

Välkomna till oss !