Augusti 2021. Sommar och sol, och sol, och sol, och lite regn.

Publicerat 7 August 2021 kl 17:53

I skrivande stund (7 augusti) strilar regnet fint från himlen. Mycket efterlängtat efter en lång period av torka!

Juli och juli präglades av mycket värme och sol vilket naturligtvis är trevligt för alla som tillbringar sin ledighet i skärgården.
Odlingsmässigt har det inneburit utmaningar på grönsaksfronten och vårt magasinerade vatten har tyvärr inte räckt till för att kunna vattna allt som behövt vatten. Därav lite glest på vårt grönsaksbord vid gårdsbutiken. Potatisskörden har tyvärr torkat bort helt och hållet. Istället erbjuder vi fin svensk färskpotatis som odlats på en plats där nederbörden varit mer frekvent. Kaffe, glass, nybakat bröd och andra fina produkter finns det gott om på hyllorna i butiken, så varmt välkommen in.

Vallarna har vuxit bra tack vare mycket regn i slutet av maj. Det gamla talesättet från Bondepraktikan stämmer väl med sanningen; “Maj våt och kall fyller bondens lada all”. Vallskördeverksamheten har nu gått in i slutfasen på västra delen av Nämdö. Tack för visat samarbete på vägarna mellan oss med våra traktorekipage och alla ni som promenerar, joggar och cyklar!
Jag vill också passa på att påminna om att hundar alltid skall hållas kopplade i skärgården, i synnerhet på naturreservaten!

Får och nötkreatur är ännu på sina betesöar i Nämdöskärgården och arbetar hårt för öppna landskap och biologisk mångfald. Hönsen är på plats ute i sina mobila hönshus och jobbar på bra för att förse oss med ägg.

Denna sommar har vi haft några fler sommarjobbande och/eller praktiserande ungdomar än “normalt” vilket varit mycket lyckat. En hel del har blivit utfört som vi inte hunnit med utan dem. Stort tack för era insatser! “Ingen nämnd, ingen glömd”

Gårdsbutiken håller öppet t.o.m lördag 21 augusti.
Tiderna är: fredagar och lördagar kl 11 — 15
Självbetjäningsbutiken i källaren håller öppet övrig tid. Sortiment varierar beroende på tillgång.
Om du någon av anledning inte vill trängas med folk i gårdsbutiken kan vi anordna så att du kan handla “privat” på annan tid. Kontakta oss så hittar vi en lösning!

Välkomna till oss !